Г20 Япония

Американският президент Доналд Тръмп заяви в понеделник, че ще се срещне с президентите на Русия Владимир Путин и с Си Дзинпин на срещата на върха на Г20 в Япония през юни.

И малките страни могат да упражняват голямо влияние в EС – ако са умниФинландия и Ирландия надвишават възможностите си, когато става въпрос за влияние в ЕС, според проучв…May 9 2019bulmedia.net

„Ще се срещнем, както знаете, на Г20 в Япония. И това ще бъде, мисля, вероятно много ползотворна среща” каза Тръмп по време на среща в Белия дом с унгарския премиер Виктор Орбан.

Съобщението идва в момент, когато двете най-големи икономики в света са заключени в ескалиращата търговска война, след последния ход на администрацията на САЩ да увеличи митата за китайски внос.

По думите на Тръмп, неговата администрация е била най-твърда по отношение на санкциите срещу Русия, но има смисъл да се подобрят отношенията с Москва.

Напомняме, днес държавният секретар Майк Помпео ще се срещне в Сочи с президента на Русия Владимир Путин и външния министър Сергей Лавров.

Шушу-мушу: За какво говориха Путин и Ким?Северна Корея е поле на противоборство между САЩ и Русия, като интереса на американската страна е ра…Apr 27 2019bulmedia.net

Коментари