Тръмп скъсал и с Руди Джулиани, отказва да му плати адвокатските хонорари

Президентът на САЩ Доналд Тръмп се скара и с личния си адвокат Руди Джулиани. Американският лидер отказва да плати адвокатските хонорари на бившия кмет на Ню Йорк, пише „Гардиън“, позовавайки се на американски издания.

Джулиани изигра ключова роля в неуспешните опити на Тръмп да отхвърли резултатите от президентските избори през ноември в американските съдилища. Адвокатът внесе редица съдебни жалби, обиколи спечелените от Джо Байдън ключови щати и разпространява лъжи, че изборите са били опорочени.

Според „Вашингтон пост“ отношенията между Тръмп и Джулиани драматично са охладнели. Държавният глава инструктирал съветниците си да не плащат таксите на Джулиани за свършената от него работа. Президентът се обидил от искането на Джулиани да му се плаща по 20 000 долара на ден. Тази цифра се отрича от самия адвокат.

На представители на Белия дом дори им е наредено да не отговарят на обаждания на Джулиани.

Очевидното скъсване с Джулиани – един от най-лоялните приближени на Тръмп – е допринесло за чувството на изолация и предателство, което има президентът на САЩ, коментират съветници.

Тръмп не е доволен от това, че членове от най-близкото му обкръжение не са успели да го защитят след щурма в Капитолия през миналата седмица. Много също си замълчаха след гласуването на импийчмънта срещу Тръмп в Камарата на представителите в сряда.

Отказът на президента на САЩ да плати таксите на Джулиани е още един удар за бившия федерален прокурор. Джулиани вече е засипан от критики заради потенциална роля в насърчаването на поддръжниците на Тръмп да щурмуват Капитолия.

Източник: News.BG

Коментари

error: Съдържанието е защитено!