Тръмп с послание към американците, не спомена импийчмънта

Президентът на САЩ Доналд Тръмп излезе с изявление, след като Камарата на представителите прие резолюция за неговия импийчмън, съобщи АП.

В обръщението си той заяви, че осъжда насилието, станало миналата седмица на Капитолия. Президентът подчерта, че в САЩ „няма място за жестокост“.

„Нито един от моите истински поддръжници не може да бъде замесен в политическо насилие, никой от моите истински поддръжници не може да показва неуважение към правоприлагащите органи или нашето велико американско знаме, никой от моите истински поддръжници не може да обижда своите съграждани“, каза Тръмп във видео съобщение който беше публикуван в „Туитър“ от Белия дом.

Той увери, че замесените в нападението над Капитолия ще носят отговорност.

Президентът отбеляза също необходимостта американците да се съсредоточат върху интересите на цялата страна и помоли всички граждани да се обединят, „преодолявайки моментните страсти“.

Освен това Тръмп заяви, че е инструктирал федералните власти да използват всички ресурси за поддържане на реда на фона на съобщенията за заплахата от нови вълнения във Вашингтон и в цялата страна. Според него „хиляди“ бойци от Националната гвардия пристигат в американската столица, за да осигурят „безопасно предаване на властта без инциденти“.

По-рано Камарата на представителите на САЩ гласува да се приеме резолюция за импийчмънт на Тръмп. Той беше подкрепен от 232 конгресмени срещу 197 законодатели. Сега Сенатът трябва да обмисли резолюцията.

На 6 януари поддръжници на настоящия президент на САЩ Доналд Тръмп нахлуха в сградата на американския конгрес. Тогава в сградата имаше заседание по утвърждаването на Джо Байдън за президент.

Източник: News.BG

Коментари

error: Съдържанието е защитено!