Тръмп отрече да е признавал победата на Байдън

Действащият президент на САЩ Доналд Тръмп отрече да е признал победата на Джо Байдън на президентските избори, след като негов постинг Twitter днес прозувча като частично признание.

„Той победи, защото изборите бяха фалшифицирани“, написа Тръмп, което беше изтълкувано от медиите като знак, че започва да осъзнава загубата си.

След множеството заглавия, че това е фактическо признание за поражението му, той публикува още два постинга, опровергаващи тълкуванията на пресата.

„Той спечели само в очите на ФЕЙК МЕДИИТЕ. Аз не признавам НИЩО! Предстои ни дълъг път. Това бяха ФАЛШИФИЦИРАНИ ИЗБОРИ!“ – гласеше първият туит.

След това Тръмп публикува още един постинг: „ФАЛШИФИЦИРАНИ ИЗБОРИ. ЩЕ ПОБЕДИМ.“

Припомняме, той отправя нееднократни обвинения, че на изборите е имало масови фалшификации, без обаче да представи доказателства. Множеството съдебни искове, подадени досега от щаба му, бяха отхвърлени.

В интервю за NBC Рон Клайн – назначен от Байдън за шеф на бъдещата администрация на Белия дом, коментира поредицата от туитове на Тръмп: „Туитърът на Доналд Тръмп не прави Джо Байдън президент или непрезидент. Това направи американският народ.“

Източник: News.BG

Коментари

error: Съдържанието е защитено!