Доналд Тръмп кампания САЩ оръжие Европейският съюз смъртното наказание американско говеждо гренландия САЩ саудитска арабия
Доналд Тръмп | Снимка: Gage Skidmore (CC BY-SA 2.0)

Американският президент Доналд Тръмп официално стартира своята кампания за преизбиране през 2020 г. пред голяма публика в Орландо, Флорида. „Ще продължим да правим Америка страхотна отново и тогава наистина ще запазим Америка велика“, каза Тръмп, като атакуваше опонентите си и медиите.

Тръмп: Топ американски медии са корумпирани и фалшивиНов етап на войната на Доналд Тръмп срещу определени медии в САЩ се разгоря днес. Американският през…Jun 16 2019bulmedia.net

„Ще бъде по-устойчива от всякога и затова съм тази вечер пред вас официално, за да стартирам кампанията си за втори мандат като президент на Съединените щати,“ заяви държавният глава на САЩ пред тълпата в Орландо.

Съобщението идва на фона на призиви за импийчмънт, продължавайки конфронтацията с Конгреса и задълбочаване на разделенията по отношение на твърдата имиграционна политика. Но речта на Тръмп също идва в момент, когато икономиката продължава да расте и републиканският президент се радва на голямо и силно електорално ядро.

Въпреки че речта от вторник е обявена за официалното начало на новата президентска кампания на Тръмп за 2020 г., бизнесменът, който стана политик, подаде документите, официално обявявайки кандидатурата си още след встъпването му в длъжност на 20 януари 2017 година.

Във вторник атаката на Тръмп срещу социализма и залагането му на консервативни позиции относно национализма, аборта, семейството, съдебната власт и оръжията бяха посрещнати положително от тълпата, която често скандираше в песните „САЩ“ и „Направи Америка отново велика“ по време на събитието.

Най-добрият помощник на Тръмп за Русия си тръгнаФиона Хил ще бъде заменена от експерта по контрол на въоръженията Тим Морисън, който сигнализира за …Jun 19 2019bulmedia.net

Коментари