Тръмп иска да уволнява д-р Фаучи, критикувал го за закъснели мерки

Доналд Тръмп популяризира туит с призив за уволнението на д-р Антъни Фаучи, след като водещият експерт по инфекциозни болести на Белия дом предложи, че американският президент е отговорен за изгубен живота чрез забавяне на мерките за социално дистанциране, пише „Индипендънт“.

След поредица от оплаквания от „леймстрийм медиите“, Тръмп сподели туит от Деана Лорейн, бивш републикански кандидат за конгрес от Калифорния, който гласи: „Сега Фаучи казва, че ако Тръмп бе слушал медицинските експерти по-рано, е могъл да спаси повече животи“.

На 29 февруари Фаучи казваше на хората, че няма за какво да се притесняват и това не представлява заплаха за американската общественост като цяло. Време е за уволнение на Фаучи.“

Наред със съобщението, самият Тръмп туитира: „Съжалявам Фалшиви новини, но всичко е записано. Забраних Китай много преди хората да започнат да говорят.“

Туитът е най-публичното съобщение на президента досега за отчетеното му нарастващо неудовлетворение от д-р Фоучи, който се превърна в омразна фигура сред някои от крайно десните заради неговите публични противоречия с дезинформацията на Тръмп за вируса.

И въпреки предположението, че той не успява да подкрепи ограниченията за пътуване, наложено и за Китай, д-р Фаучи каза до края на януари на Белият дом, че подкрепя този ход, който влезе в сила на 2 февруари.

Въпреки многократното твърдение на Тръмп, че забраната му за пътуване в Китай спасява хиляди животи и е доказателство, че адекватно се справя с кризата, експертите твърдят, че ходът в най-добрия случай забавя разпространението на Covid-19 – време, което администрацията не успява да използва чрез забавяне на мерките за социално дистанциране и широко тестване.

Източник: News.BG

Коментари

error: Съдържанието е защитено!