Тръмп бесен след отхвърления иск в Пенсилвания

Очаквано гневно реагира американският президент Доналд Тръмп на решението на съда в щата Пенсилвания.

Според държавния глава, който не се признава за победен от демократа Джо Байдън, става въпрос не за честно решение, а за политически въпрос.

Той повдигна отново въпроса за наблюдателите, които не са бии допуснати в секциите, както и за допуснато фалшифициране в гласуването.

Той изрази мнението си по познатия за него начин – в „Туитър“. Публикацията му обаче веднага бе отбелязана като „спорно съдържание“.

Припомняме, че съдът отхвърли  жалба и иск на щаба на Тръмп, който целеше да обяви за невалидни милиони гласове, подадени по пощата.

В жалбата по-рано пък се твърдеше, че във Филаделфия възможността на наблюдателите да наблюдават преброяването на гласовете е била ограничена.

Съдът тогава отбелязва, че законът позволява на представителите на кандидатите да наблюдават как комисията извършва своите дейности в съответствие с избирателния кодекс.

„Ищците искат от този съд да лиши от право на глас близо седем милиона избиратели. Този съд не успя да намери нито един случай, в който ищецът да е поискал такава драстична мярка при оспорване на избори, с оглед на огромния обем гласове, за които се иска да бъдат анулирани.“ – гласи позицията на съдията по делото Матю Бран.

По-нататък Бран продължава с упрек към адвокатите на изборния щаб на Тръмп, че не са представили фактически доказателства в подкрепа на искането си за анулиране на толкова много гласове в щат, който е ключов за изхода от изборната битка.

Източник: News.BG

Коментари

error: Съдържанието е защитено!