Изненадваща смърт сполетя баща на три деца от Престън, Великобритания. Жена му Джоан разказа колко неочаквано е починал съпругът й. Вечерта мъжът й Пол Митон вдигнал температура и казал, че го болят крайниците, Джоан му дала противогрипно прахче, защото смятала, че го е хванал грип. Няколко часа след това Пол починал от сепсис, предаде dailymail.co.uk.
След като Джоан му дала лекарства за настинка отишла на работа, когато се върнала го намерила с петна по кожата и сини крайници. Тя веднага е извикала линейка, а пристигналият на мяско лекарски екип са се опитали да го спасят, но без успех.
Двамата с Пол имат три деца – Абигейл на 12 години, Боби на 11 години и Джошуа на 5.Една заблуда по-малко. Магистър-фармацевт Антон Вълев: „Коктейлите“ с парацетамол не лекуват грипаМагистър-фармацевт Антон Вълев е завършил фармация през 2001 г. във Фармацевтичния факултет при Меди…Feb 9 2018bulmedia.net

Тя се надява чрез трагедията си да предази други хора и да увеличи информираността за болестта наречена сепсис, която убива около 37 000 хора годишно.
Сепсисът представлява синдром на системен възпалителен отговор (ССВО/SIRS) с достатъчно убедителни клинични и/или микробиологични данни за инфекция.
Според старата клинична дефиниция, сепсисът е обща гнойна инфекция на организма, при която от местно гнойно огнище патогенни микроорганизми навлизат в кръвоносната система (сепсис без метастази, септицемия) с възможност за разпространение на инфекцията и образуване на вторични гнойни огнища (сепсис с метастази, септикопиемия).
Сепсисът протича с учестено дишане и сърдечна дейност, фебрилитет или хипотермия, нарушения на съзнанието, смущения в микроциркулацията и многоорганна недостатъчност в тежките стадии, понякога съчетана с консумативна коагулопатия (ДИК синдром).
Източник petel.bgКак да се храним, за да намалим риска от грип, какво меню е подходящо, когато вече сме болни – ценни съвети от доц. Дарина НайденоваКак да се храним, за да намалим риска да се разболеем от грип; какво меню е подходящо, когато вече с…Feb 5 2018bulmedia.net

Коментари