криптовалути Малайзия

Малайзия ще се превърне в мястото на първия град, базиран изцяло на криптовалути в света, където използването на хартиени пари ще бъде отхвърлено в полза на нова криптовалута, наречена DMI.

Правителството развива територия от 835 акра в град Малака като туристическа дестинация за любопитни посетители и ползватели и инвеститори в криптовалути. Малака е столица на едноименния щат Малака в Малайзия. Той има население от 483 679 жители (към 2010 г.) и площ от 304 29 кв. км. Основан е през 1396 г.

DMI е компания, която предоставя услуги като мобилна компания, бизнес разузнаване  и киберсигурност и си сътрудничи с Mеlaka Straits City в този проект. Посетителите ще могат да обменят нормални пари за DMI монети, когато пристигнат в града. Гостите трябва да знаят как да използват блокчейн технологията под формата на DMI валута, ако желаят да платят за всяка обществена услуга по време на престоя си.

Други подобни проекти се провеждат по целия свят, тъй като компаниите се борят да създадат за криптодестинациите на бъдещето, но развитието на град Мелака Стрейтс има за цел да го превърне в първият блокчейн град в Азия.

Предполага се, че развитието на проекта е подкрепено от китайското правителство, което силно подкрепя блокчейн технологията и търси нови инвестиции в криптографията.

Лидерът на проекта Лим Кенг Кай казва:

„Нашата компания използва най-съвременни технологии за блокчейн и ги интегрира в традиционната индустрия, за да направи Малайзия туристическа дестинация от световна класа. Имаме одобрение от правителството, за да трансформираме тази земя и да представим някои иновативни планове за района.

Китай е пръв в света по блокчейн проектиКитай е на първо място в света по броя на активните блокчейн проекти в момента. Според официалния са…Apr 4 2019bulmedia.net

Проектът ще се нарича Melaka Straits City. При влизане в града на блокчейн туристите могат да превърнат парите си в DMI чрез мобилните си телефони или компютри. Уеб приложението на DMI ще бъде достъпно през компютъра, а мобилните приложения ще работят на устройства с Android и iOS, за да осигурят гъвкавост, независимо от предпочитанията на хората.

Разработчиците очакват, че блокчейн градът ще привлече до три милиона посетители годишно.

Миналата година блокчейн предприемачите стартираха пилот, наречен „Bitcoin City“, в един от най-големите търговски центрове в Европа. Разположен в Любляна, Словения, търговският комплекс интегрира криптовалутите като опция за плащане в своите 4000 магазина и търговци на дребно.

Не за първи път виждаме инициативи като Bitcoin City и Malaka Straits City. Проекти като „LIBERSTAD“ имат за цел да създадат първия частен град в Норвегия, където всички имоти са частни и всички услуги се извършват от частни участници, но работят с криптография за цялото им развитие. Проектът беше официално създаден на 1 юни 2017 г. с помощта на повече от 100 инвеститори от 27 различни страни, за да се развие в Тйеланд, Норвегия.

Неговата криптовалута, предложена за използване в проекта, е City Coin, официалната валута и предварителната продажба на парцелите е приключила задоволително, а всички бъдещи продажби на земя ще бъдат изключително чрез официалната криптовалута.

Новата криптовалута на МВФ и Световната банка е повратен моментМеждународният валутен фонд (МВФ) и Световната банка стартират своя собствена блокова верига и цифро…Apr 16 2019bulmedia.net

Коментари