Меркел пристъп

Руски лекари поставиха диагноза на състоянието на германския канцлер Ангела Меркел, която на няколко пъти получи пристъп на публично място.

По думите на професора от катедрата по неврологични заболявания на Московския държавен медицински университет Олга Воробьова, Меркел може да има хиперкинезия, наподобяваща втрисане. Симптомите включват различни нарушения в работата на органите, в това число и свързаните със сърдечните и метаболитните процеси. Лекарката посочва, че пристъпите на Меркел нямат симптомите на болестта на Паркинсон.

„При Паркинсон има специфични неща при треперенето, които у нея ги няма. Повече прилича на хиперкинезия, наподобяваща втрисане“, каза тя. Експертът изтъква, че на канцлера не може да се постави точна диагноза само по един симптом.

В Германия се опасяват, че Меркел страда от много тежко заболяване (ВИДЕО)Германският канцлер Ангела Меркел вероятно има Паркинсон, съобщават световните осведомителни агенции…Jul 11 2019bulmedia.net

Хиперкинезия, наподобяваща втрисане, е патологично внезапно възникване на неволни движения заради неточно подаване на команди от страна на мозъка към мускулите. Основният симптом е свързан с нарушение в работата на вегетативната нервна система. Болестта се развива вследствие на поражения на неврони в различни частни на главния мозък.

Меркел се разтрепери за трети път през последния месец (ВИДЕО)Германската канцлерка Ангела Меркел беше забелязана да трепери за трети път в рамките на месец. Това…Jul 10 2019bulmedia.net

Коментари