камион германия

Мъж, шофирал откраднат камион, се е врязал в няколко автомобила в центъра на град Лимбург, Германия този понеделник, ранявайки 17 души по данни на полицията, съобщава Дойче веле.

Шофьорът, който също е ранен, е арестуван от органите за обществен ред.

„Въз основа на това, което научихме и няколко показания на свидетели, мъжът си присвоява контрол над камиона около 17:20 ч. местно време“, се казва в изявлението на полицията.

Според служителите на реда управляваният камион се блъснал в осем автомобила, които чакали на светофар близо до главната жп гара на Лимбург в щата Хесен, „като ги смачква мигновено“.

Няколко души са откарани в болница, като има и в критично състояние.

„Не изключваме нито една версия“

Говорител на полицията в Западен Хесен заяви, че се разглеждат всички мотиви зад инцидента, но добави: „В момента нямаме достатъчно информация за това, какво се крие зад подобно деяние“.

Влиянието на Ислямска държава зад атентата в СтрасбургМъжът, за когото беше съобщено, че е бащата на 29-годишния атентатор зад тазседмичното нападение сре…Dec 16 2018bulmedia.net

Германската информационна агенция DPA заяви, че на въпрос на репортер дали тероризъм е възможен мотив при инцидента, полицията отговори: „Ние не изключваме нито една версия.“

Местната полиция пише в Twitter с призив обществеността да не спекулира за мотива, като заяви, че „никой не се нуждае от интернет тролове или необосновани спекулации“.

Полицията също потвърди, че е нормална процедура тя да арестува шофьор при инцидент, причинил толкова много щети и наранявания. Разследването продължава.

Полицията разполага офицери и хеликоптер след инцидента в германския град с 35 000 жители.

Извънредно: Отново погром на Коледен базар – много ранени и поне един убит!По последна информация стрелец в Страсбург е застрелял и убил един човек и ранил девет други. Полици…Dec 11 2018bulmedia.net

През декември 2016 г. отвлечен камион се вряза в коледен пазар в Берлин. Терористичната атака уби 12 и рани повече от 70 души.

Коментари