Тайланд превръща част от летището в Банкок в болница за Covid пациенти

Тайланд превърна в сряда склад на международното летище Дон Муанг в Банкок в полева болница с 1800 легла за пациенти с COVID-19 с по-малко тежки симптоми, тъй като страната е изправена пред най-големия скок на случаи досега, съобщава „Ройтерс“.  

Страната от Югоизточна Азия отчита дневен рекорд от 16 533 нови случая плюс 133 нови смъртни случая в сряда.

Работници пробиха стени за тоалетни инсталации и поставиха легла и одеяла. „Това е полева болница от ниво 1+, която може да приеме голям брой пациенти, които имат по-леки симптоми“, каза пред „Ройтерс“ Риентонг Нана, директор на болница Монгутватана.

„Но ако пациентите се влошат, те ще бъдат преместени в другата ни полева болница Питак Рачан (Защитете краля)“, добави той.

Риентонг, пенсиониран генерал-майор каза, че полевата болница все още не работи, тъй като са необходими повече подготовки. Броят на инфекциите ще продължи да се покачва и ще са необходими повече болници на терен, добави той.

Риентонг и доброволци проведоха малка церемония по случай 69-ия рожден ден на крал Маха Важиралонгкорн, за да открият неофициално третата полева болница с името Таи Ром Прабараме, което означава „под славата на Негово Величество“.

Увеличаването на случаите на COVID-19 в столицата оказа натиск върху здравната система на града и правителството се сблъска с публични критики заради бавното разпространение на ваксините.

Тайланд има за цел да ваксинира 50 милиона души до края на годината, но досега само 5,6% от над 66 милиона население са напълно ваксинирани, докато 19,2% са получили поне една доза.

Източник: News.BG

Коментари

error: Съдържанието е защитено!