Руският президент Владимир Путин си донесе собствена чаша на вечерята след първия ден от срещата на Г-20 и това предизвика коментари в Интернет, предаде Франс прес, цитирана от БТА.Ердоган потвърди пред Путин, че няма отсрочка за доставката на С-400Турция заяви в събота, че няма никакво затруднение в плана си за закупуване на руски системи за прот…Jun 29 2019bulmedia.net

На вечерята на държавните глави, с която завърши първия ден от форума на Г-20, руският президент беше увековечен как пие от собствена бяла термочаша, докато останалите лидери имаха традиционни стъклени чаши на столчета.

Телевизионни кадри показаха как Путин и американския президент Доналд Тръмп вдигат чаши, седнали от двете страни на домакина на Г-20 – японския премиер Шиндзо Абе.

Чашата на Путин веднага обиколи социалните мрежи, като някои потребители повече или по-малко сериозно си задаваха въпроса дали руският президент не се бои да не бъде отровен, посочва АФП.

„Ако бяхте видели това, което видях аз, също щяхте да си донесете своя чаша“, пише в Туитър английският пародиен акаунт @DarthPutinKGB, явно намеквайки за обвиненията, че Русия отравяне свои тайни агенти или противници. Москва категорично отхвърля подобни твърдения.

Путин обаче не за пръв път се появява с подобна чаша: чашата, в която пиеше на форума на Г-20, бяла и с герба на Русия, много напомня онази, която президентът използваше миналата седмица, когато отговаряше в пряко предаване на въпроси на свои съграждани.

Кремъл бързо потуши полемиката, а говорителят на президента обясни, че причината е, че Путин често пие чай от тази чаша.Путин и Тръмп: Подобряваме отношенията си заради интересите на целия святАмериканският президент Доналд Тръмп шеговито предупреди руския си колега Владимир Путин да не се на…Jun 28 2019bulmedia.net

Коментари