Джордж Сорос

След като „Отворено общество“ на Джордж Сорос закри офиса си в Будапеща по рано през пролетта на тази година сега фондацията ще прекрати и дейността си в Турция. Причината зад това действие е обвинението на турският президент Ердоган срещу милиардера, че се опитва да унищожава нации, съобщава The Guardian.

Организацията заяви, че е била мишена на безпочвени обвинения в турските медии, които са направили работата й в страната невъзможна. Тя също така е изправена пред разследване от министерството на вътрешните работи, което се стреми да демонстрира връзка, която тя отрича между фондацията и протестите в парка Гези в Истанбул през 2013 г.

Един от основателите на “Отворено общество” в Турция , Хакан Алтинай, беше сред 13-те задържани преди 10 дни. Те бяха обвинени, че подкрепят вкарания в затвора активист Осман Кавала, опитвайки се да свалят правителството чрез масови протести.

В реч миналата седмица Ердоган обвърза тези арести със Сорос. „Лицето [Кавала], което финансира терористи по време на инцидентите в Гези, вече е в затвора“, каза президентът на среща на местните администратори.

“И кой е зад него? Известният унгарски евреин Сорос. Това е човек, който възлага на хората да разделят народите и да ги разбият на парчета. Той има толкова много пари и той ги харчи именно по този начин“, добави Ердоган.

Фондацията заяви, че „новите разследвания“ се опитват да я свържат с протестите в Гези. „Тези усилия не са нови и те са извън всякаква реалност“, коментираха от екипа.

Бившият главен секретар на МВР Светлозар Лазаров би тревога: Сорос създава ромска партия в България, готвят я да управляваНационалният координатор на партия „Атака“ Светлозар Лазаров разкри сензационно, че под диктовката н…Feb 20 2018bulmedia.net

Коментари