МИ6
Сам Йънгър | Снимка: Полицейска служба на Шотландия

22-годишният син на шефа на разузнавателната служба на Велкобритания е загинал в автомобилна катастрофа в частен шотландски имот, съобщава Гардиън. Сам, който е син на Алекс Йънгър, директор на МИ6, е починал в Стърлингшир в събота, потвърждава полицията на Шотландия.

Семейството на студента, учещ политически науки, го описва като „прекрасен син“ и  молят медиите да не ги притесняват в този тежък момент.

Неговият професор Киран Оберман, старши преподавател по политика в Единбургския университет, казва, че Йънгър е „прекрасен студент, винаги топъл и приятелски настроен”. “Изглеждаше уверен в бъдещето”, добавя професорът.

Полицията на Шотландия казва, че смъртта на младежа „се третира като необяснима, но изглежда не съществуват подозрителни обстоятелства“. В момента се изготвя доклад, който трябва да бъде представен на следствените органи.

Говорител на полицията отказа да потвърди съобщения, според които приятел на Сам е ранен по време на катастрофата.

Йънгър е бивш ученик в колежа “Дулуич”, едно от водещите държавни училища във Великобритания. Той е бил член на отбора по ръгби, който печели купата през 2014 година.

Бащата Алекс Йънгър е директор на секретната разузнавателна служба (SIS), официалното име за MI6. Позицията на директора е известна под кодовата буква „C“ (на бълг. “Си”) – от ноември 2014 г. Назначаването му е естествено на фона на кариера от повече от 20 години като отличен служител на SIS.

По-рано тази година бе съобщено, че бившият офицер от армията се очаква да остане на върха на МИ6 след датата си за пенсиониране през ноември, в интерес на стабилността след Брекзит. Той обеща да модернизира консервативното британско разузнаване.

Коментари