вторник, юли 16, 2024

Севернокорейци носиха маски на манифестация след военния парад

Хиляди севернокорейци се събраха на площад „Ким Ир Сен“ в Пхенян, за да потвърдят подкрепата си за правителството. Всички участници на манифестацията носиха маски за разлика от провелия се преди два дни военен парад, информира АФП.

Властите организираха манифестацията в понеделник. С нея се постави начало на 80-дневна кампания – масова мобилизация за засилване на икономиката преди конгреса на управляващата партия през януари.

Тези усилия, често наричани „битки“, се отличават с дълги часове работа и допълнителни задължения. Те са често явление в Северна Корея преди големи събития.

Войници, работници и студенти, всички носиха маски, се събраха на площада, носейки лозунги като „Нека вървим по стъпките на нашия скъп лидер, другаря Ким Чен-ун“.

Носенето на маски е промяна в сравнение с провелия се през уикенда военен парад в КНДР по повод 75 г. от основаването на Корейската работническа партия. Тогава нито Ким, нито други участници носиха маски.

Пхенян затвори границите си през януари, за да спре разпространението на коронавирус. На парада, на който КНДР показа най-новите си ракети, Ким Чен-ун увери, че няма нито един случай в страната. Той благодари на гражданите за стабилното им здраве.

Ким, заедно с други официални представители, също бе заснет без маска, докато гледаше „Масовите игри“ в неделя. Присъстващите севернокорейски граждани носиха маски.

Източник: News.BG

Коментари

error: Съдържанието е защитено!