Майк Помпео САЩ Черна гора Северна Македония НАТО
Майк Помпео

Държавният секретар на САЩ Майк Помпео приветства приемането на Северна Македония в НАТО. Това съобщиха в изявление на Държавния департамент.

Силно подкрепяме ангажимента на Северна Македония за по-близка интеграция в трансатлантическата общност. Това гласуване потвърждава постоянния ангажимент на Северна Македония към демократичните принципи и върховенството на закона и приносът ѝ за мира и сигурността в региона. Очакваме Македония скоро като 30-ти член на НАТО, се казва в изявлението.

Припомняме, че по-рано Американският сенат гласува за присъединяването с гласовете на 92-ма сенатори.

Скопие подписа протокола за присъединяване към Алианса през февруари 2019 г. – след като страната прие новото си име Северна Македония, което беше условието на Гърция, за да подкрепи евроатлантическата интеграция на съседната страна.

Майк Помпео пропуска Германия за сметка на ИракДържавният секретар на САЩ Майк Помпео внезапно отмени планираното си пътуване до Германия, където т…May 8 2019bulmedia.net

Пътят за присъединяването на Северна Македония беше отворен, след като парламентът и на Гърция ратифицира споразумението от Преспа, което утвърди името Северна Македония. Скопие ратифицира споразумението на 11 януари.

След приключването на формалните процедури Северна Македония ще стане 30-ият член на НАТО.

Тръмп може да назначи Помпео за съветник по национална сигурностАмериканският президент Доналд Тръмп разглежда перспективата да сложи на длъжността съветник по наци…Sep 12 2019bulmedia.net

Коментари