Лидерът на Северна Корея Ким Чен Ун е ръководил тест на новоразработено високотехнологично стратегическо оръжие, което е преминало успешно изпитанието, съобщава Йонхап – севернокорейската държавна медия, цитирана от Би Би Си.

Новината идва три дни, след като американски център за стратегически анализи заяви в понеделник, че е идентифицирал поне 13 от около 20 недекларирани ракетни бази в Северна Корея, подчертавайки предизвикателството пред американските преговарящи, надявайки се да убедят Пхенян да се откаже от своите ядрени оръжия и ракети със далечен обсег на действие.

В доклади, публикувани от Центъра за стратегически и международни изследвания във Вашингтон, д-р Джозеф Бермудес заяви, че поддържането и подобренията в инфраструктурата са били наблюдавани на някои от местата, въпреки продължаващите преговори.

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун и американският президент Доналд Тръмп обещаха да работят за стопиране на разработвания ядрения арсенал от Пхенян по време на забележителната среща на върха през юни в Сингапур, но споразумението не беше добре изработено от гледна точка на спецификата и преговорите не постигнаха голям успях.

 

 

Коментари

loading...