Сергей Шойгу

Руският министър на отбраната Сергей Шойгу ще направи непланувано посещение в турската столица Анкара днес по покана на турския военен министър Хулуси Акар, съобщава турското издание „Дейли Сабах“. Според руските медии посещението е работно.

Посещението на Шойгу в Анкара ще се състои по покана на турската страна, отбелязва Анадолската агенция. Планира се Шойгу и Акар да обсъдят главно развитията в Сирия.

Визитата е неочаквана и непланирана. Очаква се двамата военни министри да обсъдят Сирия, и в частност северозападната провинция Идлиб. Визитата на Шойгу се случва три дни преди тристранната среща в Сочи, която ще се проведе на 14 февруари. Очаква се форумът в Сочи да бъде една от темите в разговорите на Шойгу и Акар.

В руския град лидерите на Русия, Турция и Иран ще обсъдят войната в Сирия. Страната е в гражданска война от 2011 година. Само преди седмици американският президент Доналд Тръмп обяви, че изтегля американските въоръжени сили. Близо 2000 войници ще напуснат Сирия.

Анкара и Москва засилиха двустранното сътрудничество в редица области. Стратегическото партньорство се изразява не само в укрепване на икономическите връзки, но и военните такива.

САЩ играе на руска рулетка с живота на Европа

Коментари