кандидати за поста на Тереза Мей Брекзит

Седем кандидати от Консервативната партия претендират за наследяване на поста на Тереза Мей като премиер на Великобритания.

Желание да заемат поста на Тереза Мей са показали бившият външен министър Борис Джонсън, външният министър Джереми Хънт, министърът на международното развитие Рори Стюарт, министърът на здравеопазването Мат Ханкок, бившият министър на труда Естер Маквей.

Освен тях желание не липсва и на бившият министър по Брекзит Доминик Рааб и Андреа Ледсъм – бивш лидер на Камарата на общините.

В събота Рааб обеща, че ще се бори за по-справедлива сделка за напускнето на Европейския съюз.

Според него успешният Брекзит ще изисква дисциплина и решителност – неща, за които като бивш ведомствен министър има опит.

Ледсъм от своя страна изяви увереност в собствените си сили, за да поведе страната към по-светло бъдеще. Тя обеща, че ако заеме поста на Мей, Британия ще напусне ЕС през октомври – с или без споразумение с Брюксел.

Засега за фаворит обаче се смята Борис Джонсън.

Припомняме, че на 24 май премиерът Тереза Мей обяви, че подава оставка като тя ще се откаже и от поста на лидер на Консерваторите.

Тя ще се оттегли официално на 7 юни, а процесът по избор на нов партиен лидер ще започне още през идната седмица.

Извънредно: Тереза Мей се предаде най-накрая, хвърли оставка (ВИДЕО)Премиерът на Великобритания Тереза Мей обяви, че подава оставка на 7 юни, пише „Гардиън“. Още от Св…May 24 2019bulmedia.net

Коментари