Австрийският лидер Себастиан Курц заяви, че депутатите от неговата партия ще гласуват в подкрепа на санкции срещу Унгария в Европейския парламент в сряда.

Изправен пред водопад от критики в Европейския парламент, включително от лидерите на собственото си политическо семейство, за предполагаемото неспазване на демократичните норми и ценности, Орбан отговори пред парламента днес с пламенна реч, в която обвини другите в лицемерие и настоя, че Будапеща няма да бъде подведена от Брюксел.

Говорейки пред пленарното заседание на Парламента в Страсбург в дебат по резолюция за започване на процес, който може да доведе до политически санкции срещу Унгария – така наречената процедура по член 7, подобна на тази, пред която Полша е изправена заради законодателни промени, които според Брюксел нарушават върховенството на закона – Орбан не показа никакво раздразнение и никакво желание да се оттегли.

„Докладът пред вас обижда Унгария и обижда честта на унгарската нация“, заяви Орбан в огнена реч, в която настоя, че Унгария е несправедливо осъдена за по-консервативна в представата си за християнските и семейни ценности.

Виктор Орбан промени Унгария за 8 години управление: 6 години майчинство и ниски цени. А ние?Браковете и раждаемостта в Унгария нараснаха с над 45%, и то стана в резултат от целенасочена полити…Apr 27 2018bulmedia.net

Той обвини авторите на резолюцията на Парламента, че са разглезени богати деца, които са наследили демокрацията, вместо да я печелят – за разлика от унгарците. Той настоя, че действията на неговото правителство бяха предприети по повод на избирателите, които го бяха избрали демократично.

Коментари