Съветничка на Доналд Тръмп го изостави

Съветникът на действащия президент на американския републиканец Доналд Тръмп Хоуп Хикс напусна поста във вторник. Това съобщи в сряда CNN, позовавайки се на източници.

Според тях Хикс е планирала напускането й още преди 6 януари, когато във Вашингтон избухват безредици с участието на поддръжници на настоящия американски лидер. Източници на CNN твърдят, че влиянието на Хикс в Белия дом напоследък е отслабнало поради факта, че тя не подкрепя позицията на Тръмп по отношение на нарушения, за които се твърди, че са извършени по време на гласуването и обработката на бюлетините на президентските избори през ноември.

Хикс беше част от близкия кръг на Тръмп по време на президентската надпревара през 2016 г. и по-късно пое поста директор на комуникации в Белия дом. През март 2018 г. тя се оттегли от тази позиция, след като призна в Конгреса на САЩ, че допуска лъжа в интерес на Тръмп. През 2020 г. тя се завърна, за да служи в Белия дом като съветник на американския лидер.

В знак на протест срещу действията на Тръмп и безредиците на Капитолийския хълм, при които загинаха няколко души, няколко служители на американската администрация подадоха оставки.

Встъпването в длъжност на избрания президент на САЩ Джоузеф Байдън и вицепрезидента Камала Харис ще се състои по обяд на 20 януари.

Източник: News.BG

Коментари

error: Съдържанието е защитено!