зелена карта

Американският президент Доналд Тръмп съобщи, че е разработена стратегия за имиграционна политика. По думите на Тръмп, трябва да бъде въведена точкова система, подобна на тази, която се използва в Канада, вместо досегашната лотария за зелена карта.  Тръмп представи подробностите за промяната пред медиите в Белия дом.

Според плана на стратегията се предвижда промяна в системата за подбор на легални имигранти и укрепване на границите за противодействие срещу нелегалната миграция, предадоха международните агенции.

Тръмп обяви извънредно положение в САЩПрезидентът на САЩ Доналд Тръмп обяви национално икономическо извънредно положение. Това е нужно от …May 16 2019bulmedia.net

Предвижда се въвеждането на изискване за владеене на английски език и полагане на специален изпит за гражданство. Освен това мигрантите ще трябва да са в състояние да се издържат сами.

„Системата ще бъде най-после честна, прозрачна и ще осигурява равнопоставеност“, заяви Тръмп.

Той обеща да предложи законови промени с цел да се прекрати контрабандата на деца и „хуманно, но незабавно децата без придружители да се съберат със семействата си в страните, от които са дошли“.

На някои категории кандидати за гражданство ще се дава приоритет.

Повече точки ще получават младите имигранти, които биха имали по-голям принос в социалната система на страната. Същото ще важи за хората с ценна квалификация, високо образование, както и за тези, които създават работни места.

Преди промяната гражданите на дадена страна можеха да видят инструкциите за лотарията за зелена карта, публикувани на английски и на местния език в сайта на посолството на САЩ в дадена страна и да участват.

Тръмп ще се срещне с Владимир Путин и Си Дзинпин на Г20Американският президент Доналд Тръмп заяви в понеделник, че ще се срещне с президентите на Русия Вла…May 14 2019bulmedia.net

Коментари