САЩ и Йордания заедно ще работят в Сирия

Американският помощник на президента по националната сигурност Джейк Съливан по време на среща с министъра на външните работи на Йордания Айман Хюсеин Абдула ал Сафади изрази намерението си да работи в тясно сътрудничество за подобряване на хуманитарната ситуация в Сирия. Това се казва в изявление, публикувано в понеделник от Съвета за национална сигурност в Белия дом, цитирано от АП.

„Страните изразиха сериозна загриженост относно влошаващата се хуманитарна ситуация в Сирия и обещаха да работят в тясно сътрудничество за облекчаване на страданията на населението„, се казва в документа.

По отношение на ситуацията в Ерусалим, Съливан благодари на Йордания за усилията за успокояване на ситуацията през последните дни на Рамадан. Събеседниците обсъдиха и разширяването на двустранното сътрудничество по редица въпроси.

Както заяви заместник-министърът на външните работи на Русия Сергей Вершинин в края на март на онлайн заседание на Съвета за сигурност на ООН, най-трудната хуманитарна ситуация в Сирия се развива в територии, които не са контролирани от Дамаск, отговорността за което се носи от страните, които всъщност ги заемат. САЩ са в Сирия, без да бъдат поканени от легитимните сирийски власти.

Източник: News.BG

Коментари

error: Съдържанието е защитено!