атаката срещу рафинерията в Саудитска Арабия

САЩ са информирали най-малко един от партньорите си Близкия Изток, че разполагат с разузнавателна информация, сочеща, че атаката срещу рафинерията в Саудитска Арабия вероятно идва от територията на Иран, предаде CNN.

Самите разузнавателни данни обаче не са били споделени. „Едно е да кажете, друго е да ни покажете“, коментира дипломат от региона.

Американски служител, запознат с темата, е споделил пред CNN, че атаката идва от Иран. Той е пожелал да остане анонимен, тъй като не е упълномощен да говори с пресата.

Дрон запали едно от големите нефтени находища в Саудитска АрабияАтака с дрон, извършена от йеменските бунтовници хути, предизвика безпрецедентен пожар в отдалечено …Aug 18 2019bulmedia.net

Припомняме, на 14 септември най-голямата петролна рафинерия в Саудитска Арабия беше атакувана с дронове. Тя е собственост на компанията „Арамко“ и се намира край източния град Абкаик. След атаката се е разразил пожар, който е засегнал две от съоръженията.
Най-голямата рафинерия в Саудитска арабия пламна след нападение с дроновеМащабен пожар избухна в най-голямата петролна рафинерия в Саудитска Арабия, съобщава „Ройтерс“. Неф…Sep 14 2019bulmedia.net

Коментари