сърбия африканска чума

В съседна Сърбия също започнаха мащабни проверки поради съмнение за четири огнища на африканска чума по свинете. Животните са отглеждани в лични стопанства, уточняват от сръбските власти. Това съобщи агенция „Ройтерс“, като цитира съобщение на базираната в Париж Световна организация по здравеопазване на животните.

Призовават се съседните страни да забранят вноса на животните. Три от случаите са открити в района на Белград и един в Подунавски окръг, пише в доклад на сръбското министерство на земеделието.

По подозрените случаи на болестта са убити седем прасета, докато други 114 са заклани.

Преди чумата! Разследването на Генка Шикерова, което Нова телевизия не излъчи (ВИДЕО)Близо 30 милиона лева са изхарчени от държавата през Българската агенция по безопасност на храните (…Aug 8 2019bulmedia.net

Босна, Черна гора и Северна Македония забраниха вноса на продукти от свинско месо от Сърбия, за да се предотврати разпространението на огнището, съобщиха ветеринарните власти на страните.

Африканската чума по свинете, която е нелечима при прасетата, но е безвредна за хората, се разпространява в Източна Европа.

Наш месопроизводител обясни с колко още ще скочи свинското заради чуматаАфриканската чума по свинете не е опасна за хората. Това заболяване е чисто икономическо. От началот…Aug 5 2019bulmedia.net

Приключи умъртвяването на 17 500-те животни в засегнатия свинекомплекс в село Българско Сливово. Припомняме, по-рано днес стана ясно, че вече са евтаназирани и всички 30 000 прасета от засегнатите свинеферми в Силистренско.

Насред чумата внасят живи прасета от ЕССкандална снимка, на която се виждат камиони, които превозват живи прасета, внос от страна в Европей…Aug 2 2019bulmedia.net

Коментари