Сандърс към Блумбърг: Тръмп ще те схруска и ще те изплюе

Сенаторът от Върмонт Бърни Сандърс, който в момента води в битката за кандидат за президент на САЩ в Демократическата партия, разкритикува Майкъл Блумбърг за представянето му на дебата в Невада.

В интервю за CBS News, което ще бъде излъчено в неделя, Сандърс потвърди, че е „изненадан“ от неподготвеността на Блумбърг по „основни, очевидни въпроси“. Той вярва, че е много вероятно Доналд Тръмп да смаже милиардера на президентски дебат.

„Мисля, че е доста вероятно Тръмп да го схруска и да го изплюе„, обяви Сандърс по време на интервюто.

Сенаторът също изрази „притеснението си“ от безпрецедентните пари, които Блумбърг налива в предизборната си кампания, което Сандърс разглежда като опит да се купят изборите.

„Никога не сме виждали подобно нещо в американската история. Мисля, че американският народ ще се противопостави на такъв тип олигархично движение. Ние сме демокрация. Един човек, един глас. Не човек с 60 милиарда долара, който купува избори„, обясни Бърни Сандърс.

Утре ще се проведат първични избори в американския щат Невада. Сандърс е фаворит сред кандидатите от Демократическата партия. Той вече спечели в Ню Хемпшър, а в Айова завърши втори.

Източник: News.BG

Коментари

error: Съдържанието е защитено!