Руският енергиен министър Александър Новак е дал положителна проба след тест за коронавирус, заяви премиерът Михаил Мишустин на заседание на правителствената комисия за социално и икономическо развитие на Далечния изток, което се проведе в град Благовещенск. 

Още по темата

„За съжаление Александър Новак се е заразил с коронавирус. Нека да му пожелаем бързо възстановяване. Всъщност той стигна дотук и се върна в Москва, без да участва (в срещата)“, заяви Мишустин, цитиран от ТАСС.

Междувременно говорителят на министерството на енергетиката Олга Голант заяви, че Новак ще участва в заседание на Съвместния комитет за наблюдение на министрите на ОПЕК+, което ще се проведе в сряда (19 август).

„Руският министър на енергетиката Александър Новак е тестван положително за COVID-19 по време на работно пътуване до Далечния изток. Той няма никакви симптоми и се чувства добре. Енергийният министър ще продължи да изпълнява задълженията си дистанционно. По-специално на 19 август, той ще участва в заседание на Съвместния комитет за наблюдение на министрите на ОПЕК+ чрез видеовръзка “, посочи пред ТАСС Голант.

Очакванията са, че на утрешната среща представителите на ОПЕК + ще потвърдят настоящия ангажимент, постигнат преди месец, за известно облекчаване на общото ниво на съкращаване на петролното производство от началото на месец август до 7,7 млн. барела на ден спрямо предходните съкращения с 9,7 млн. барела.

Петролът поевтинява с малко над 0,5% в началото на днешната търговия, заливайки част от добро поскъпване в понеделник с между 1,3% и 2,1%.

По статията работиха: Аспарух Илиев, редактор Елена Илиева

Източник: Investor.BG

Коментари