турция су-35

Руската федерация има готовност да достави на Турция бойни изтребители Су-35, ако Анкара изрази такова желание. Това заяви генералният директор на „Ростех“ Сергей Чемезов, цитиран от ТАСС.

Само часове по-рано Белият дом обяви, че Турция е изключена от програмата за стелт изтребители Ф-35 заради покупката на руски ракети С-400. Анкара няма да получи поръчаните американски изтребители, а освен това е изключена и от производството.

Шефът на руската държавна корпорация „Ростех“, която разработва самолети за граждански и военни цели, заяви, че Русия е готова да откликне на искане на Турция. Все още няма официално изявление от Анкара дали подобен вариант е възможен.

National Interest с пълен анализ на шансовете F-35 срещу руския Су-35Американският изтребител F-35 едва ли ще се окаже достоен противник за руския Су-35, твърди коментат…May 7 2017bulmedia.net

Напрежението между Вашингтон и Анкара се увеличи заради сделката за зенитно-ракетните системи С-400 „Триумф“. Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг все пак заяви, че Турция остава ключов член на алианса и ще продължи да играе важна роля в него. От Анкара разкритикуваха решението на Вашингтон да спре доставките на изтребители Ф-35 и посочиха, че това може да нанесе сериозни вреди на двустранните взаимоотношения.

Русия предлага нови Су-35 на КитайРуската федерация е отправила предложение на Китай относно покупката на допълнителна партида от най-…Jun 27 2019bulmedia.net

Коментари