Русия нарече „глупости“ изявления на Украйна за Черно море

Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова нарече „глупости“ изявленията на външния министър на Украйна Дмитро Кулеба, който смята, че Руската федерация може да превърне Черно море в свое вътрешно езеро, предаде ТАСС.

Както отбеляза руската дипломатка, Кулеба е заявил, че знае как да попречи на Русия „да превърне Черно море в свое вътрешно езеро“, той смята, че Русия може да раздели морето наполовина и „да започне да доминира изцяло в своята зона“.

„Аз също знам как това да бъде направено. Колкото по-скоро Кулеба спре да говори глупости, толкова по-бързо езерото отново ще се превърне в море, чиито две половини ще се свържат“, написа Захарова в канала си в „Телеграм“.

По-рано Кулеба, коментирайки резултатите от посещението на украинския президент Володимир Зеленски в Грузия, заяви, че Киев може да внесе предложения за противодействие на Русия в Черно море, тези инициативи се обсъждат с Грузия, Молдова и членовете на НАТО.

По думите му „ако страните от Черно море и членовете на НАТО, плюс Украйна, Грузия, могат да намерят място за Молдова в този механизъм, не обединят усилията си, тогава Русия ще превърне Черно море във вътрешното си езеро, ще го раздели на наполовина и започнете да управлявате напълно във вашата зона. „

Източник: News.BG

Коментари

error: Съдържанието е защитено!