Рио де Жанейро налага полицейски час до 11 март

Вторият по големина град в Бразилия Рио де Жанейро е поредният, който налага нови ограничения, свързани с COVID, в петък, предаде „Ройтерс“. Те ще са в сила до 11 март. Сред строгите мерки е и полицейски час от 23:00 часа до 5 ч. сутринта. 

Ограниченията са опит на властите да забавят втората вълна, която опустошава южноамериканската държава. Ресторантите ще затварят в 17 ч., докато някои бизнеси, като клубовете няма да работят, според информацията, публикувана в официалния бюлетин на града в четвъртък.

Докато смъртните случаи и инфекциите от COVID-19 намаляват в световен мащаб, това не е така в Бразилия, където рекордните 1910 души са починали от вируса към сряда. В отговор на това различни щати и градове приеха нови ограничения върху търговията през последните дни. Сред тях са федералният окръг, част от който е едноименната столица на Бразилия, както и щатът Сао Пауло, най-в Бразилия.

Бразилия е втора в света по смъртност след САЩ. Южноамериканската държава с 212 милиона население има над 258 000 починали от вируса.

Държавата започна да ваксинира в средата на януари, но за момента е далеч от постигане на целта на правителството цялото население да бъде имунизирано до края на годината.

За това бе обвиняван президентът Жаир Болсонару, известен скептик по отношение на пандемията.

Източник: News.BG

Коментари

error: Съдържанието е защитено!