събота, февруари 24, 2024

Републикански сенатори отказват просто да отхвърлят импийчмънта на Тръмп

Сенатори от Републиканската партия на САЩ заявиха, че ще отхвърлят всяко предложение просто да гласуват за отхвърляне на обвиненията, по които се иска импийчмънт на президента Доналд Тръмп, съобщава „Асошиейтед прес“.

Според сенатор Рой Блънт от Мисури – водеща фигура сред републиканците, членовете на партията като цяло смятат, че „трябва да бъдат изслушани и двете страни“.

Това ще е едва третата процедура за импийчмънт в историята на Съединените щати, която се провежда на фона на значително политическо разделение и изборите, които ще се проведат тази година.

Председателката на Камарата на представителите Нанси Пелоси все още не е определила конкретна дата за започване на процедурата пред Сената. Сенатори от Републиканската партия обаче обсъждат помежду си дали да гласуват за отмяна на обвиненията срещу Тръмп, или да призоват допълнителни свидетели.

Преди дни Тръмп заяви, че подкрепя идеята просто да се гласува за отхвърляне на обвиненията, които той смята за изфабрикувани. Очевидно обаче лидерът на републиканците в Сената Мич Макконъл няма необходимата подкрепа сред сенаторите, за да направи това.

Практически сигурно е, че в крайна сметка Тръмп ще бъде оправдан, тъй като републиканците са мнозинство в Сената.

Източник: News.BG

Коментари

error: Съдържанието е защитено!