възобновяеми източници

Инвестициите за енергия от възобновяеми източници в Азиатско-Тихоокеанския регион – и то дори без Китай – са на път да изпреварят разходите за добивни петролни и газови проекти в региона до 2020 г., твърди енергийната консултантска компания Rystad Energy. Това ще стане с активното участие на Австралия и други азиатски страни като Виетнам, Тайван и Южна Корея.

Соларните панели, литиево-йонните батерии и турбините скоро ще бъдат конвенционални сегменти от инфраструктурата на нефтената индустрия в Австралия, предричат експертите.

Докато Австралия очаква да похарчи почти толкова за възобновяемите енергийни източници, колкото и за добива на петрол и газ през следващите години, други страни правят много повече, като инвестициите във възобновяеми енергийни източници ще задминат значително тези в петрол и газ. Индия също се превръща в сила при възобновяемите разходи. Като цяло, повратната точка трябва да се случи през следващата година.

Редките земни елементи са скритият коз на Китай в търговската войнаМоже би нищо не улавя нарастващите антиамерикански настроения в Китай по-добре от една любителска пе…May 28 2019bulmedia.net

Нарастването на възобновяемите енергийни източници в Индия представлява скок от значителен мащаб, който гигантите в бизнеса внимателно наблюдават. Не е изненадващо, че Petronas и Shell наскоро се преместиха в индийското пространство за възобновяеми енергийни източници.

“Всяка от тези страни има силна инфраструктура за развитие на възобновяеми енергийни източници от всякакъв тип, включително и вятърни инсталации край бреговете. Още по-важно е, че повечето имат големи цели, които очертават включването на възобновяеми енергийни източници в рамките на съответните енергийни миксове, със съответните политики за подкрепа“, пише в доклада на Rystad Energy.

Консервативният енергиен мозъчен тръст ClearPath вярва, че е необходима регулаторна реформа, за да се отключи потенциалът за геотермална енергия в САЩ, твърдейки, че преминаването към централизирани разрешителни и по-прагматични екологични прегледи може да доведе до 500% увеличение на геотермалния капацитет чрез използване на съществуващите технологии и до 100 гигавата (увеличение от 3700%) с нови технологии.

Глобални проблеми, които само се влошаватКой е прав: Касандра или доктор Панглос? Дали сме на ръба на сериозни неприятности, както пророкува …May 25 2019bulmedia.net

ClearPath смята, че геотермалната енергия може да съставлява 20% от общото производство на електроенергия в страната. Това е значителен скок предвид традиционната зависимост на САЩ от петрола. Най-общо казано, западните щати имат най-добрите предложения като локации, когато става въпрос за използване на нови усъвършенствани геотермални системи. Щатът Ню Мексико се е ангажирал да постигне 100% електроенергия без въглерод до 2045 г.

Градските съоръжения на град Албъкърки там ще получат повече от половината от енергията си от планиран слънчев проект в близко бъдеще. Закон от 2016 г. в щата Масачузетс разреши 1600 мегавата от вятърна енергия в морето, а сега властите се опитват да удвоят тази сума. Смята се, че това може да покрие около една трета от общото търсене на електроенергия в щата.

Геотермалната енергия идва със своите недостатъци – тя може да изисква висока първоначална инвестиция и може дори да предизвика земетресения в редки случаи, както вярват учените е станало в случая в Поханг, Южна Корея. Но тя може да играе и важна роля в енергийния микс на бъдещето.

Нови находища на газ около Кипър сблъскват американско-руските интересиЗа да противодействат на влиянието на Русия в източната част на Средиземноморието и турската амбивал…May 18 2019bulmedia.net

Коментари