vw турция

Немският автомобилен концерн „Фолксваген“ (VW) предпочита съседна Турция пред България, защото там са поели ангажимента да осигурят държавни гаранции. Освен това Катар, която е акционер, като стратегически партньор настоява заводът да е там, коментира пред БНТ евродепутатът Радан Кънев.

Пречката пред възможността да се открие завод в България е и очевидната липса на технически кадри, което е работа на държавата преди всичко. Първо трябва да се инвестира в образование на всяко ниво, за да дойдат такива стратегически инвестиции, допълва той.

Окончателно: Надзорният съвет на „Фолксваген“ взе решение за новия заводГерманският автомобилен гигант „Фолксваген“ ще построи новия си завод в Турция. Решението е било взе…Jul 12 2019bulmedia.net

Кънев коментира, че е поел ангажимент за промяна на ЕНП, така че да прилича по-малко на партиите на Борисов, Орбан и др., а повече на западноевропейските партии.

Евродепутатът е против начина, по който Урсула фон дер Лайен е издигната за кандидат за председател на Европейската комисия.
Защо Катар лобира Фолксваген да отиде в Турция вместо у нас?Немската компания за коли Фолксваген ще построи новия си завод в съседна Турция, като за този избор …Jul 13 2019bulmedia.net

Коментари