путин батискаф ядрени ракети САЩ заплата
Владимир Путин

Президентът на Руската федерация Владимир Путин заяви, че САЩ са в състояние да разположат нови крилати ракети в Румъния и Полша и че Русия смята това за заплаха, на която ще трябва да отговори, съобщава „Ройтерс“.

Пентагонът заяви в понеделник, че е изпробвал конвенционално конфигурирана крилата ракета, която удари цел си след повече от 500 км полет, което е първото подобно изпитание след прекратяването на ядрения пакт този месец.

Такива оръжия бяха забранени съгласно Договора за ликвидиране на ракетите със среден и малък обсег от 1987 г., от който САЩ се оттеглиха по-рано този месец, както и Русия като реципрочна мярка на действията на САЩ.

Русия ще разработва нови ядрени оръжия заради САЩВладимир Путин заяви тази седмица, че Москва няма да има друг избор освен да започне да разработва б…Aug 6 2019bulmedia.net

Путин, който говори по време на посещение в Хелзинки, заяви, че  за да изстреля ракетата и че Русия ще трябва да реагира по подходящ и реципрочен начин.

„Изстрелванията на тези ракети могат да се извършват от системи, които вече са разположени в Румъния и Полша. Всичко, което трябва да направите, е да промените софтуера. И не мисля, че нашите американски партньори ще информират дори Европейския съюз за това. Това води до нови заплахи за нас, на които трябва да реагираме“, коментира Путин.

Съединените щати заявиха, че нямат непосредствени планове за разполагане на нови ракети в Европа. Путин говори пред репортери след разговори с финландския си колега Саули Ниинисто.

Проучване на Пентагона: Русия превъзхожда САЩ в надпреварата за глобално влияниеРусия превъзхожда САЩ в надпреварата за глобално влияние. Това е оценката на Пентагона и независими …Jul 2 2019bulmedia.net

Пентагонът обяви, че не се притеснява от евентуалното увеличаване на активността на Русия в Арктика и в района на Северния ледовит океан.

 

Коментари