Путин се грижи инфлацията да не изяде заплатите на военните

Руският президент Владимир Путин е разпоредил на правителството да увеличи заплатите на военните и на служителите в силовите структури, предаде ИТАР ТАСС. Това ще стане, като се предвидят допълнителни средства в бюджета за 2022-2023 година, които да надвишават ръста на инфлацията.

Разпореждането е било дадено от руския президент на 24 август, по време на ХХ-ия конгрес на управляващата партия „Единна Русия“, а днес – на 13 септември, то е било публикувано на сайта на Кремъл.

Срокът за изпълнение на президентското разпореждане изтича на 1 октомври. Освен това по предложение на Путин до края на годината на военните, курсантите и служителите в правоохранителните органи ще бъдат изплатени еднократно по 15 000 рубли или около 200 долара.

Путин е разпоредил и да се отделят средства за модернизацията на пунктовете на централната поща по селата. Освен това на властите по регионите в страната ще се отпускат най-малко по 8 млрд. рубли годишно за горска охрана.

Междувременно президентът Путин е пристигнал на полигона Мулино в Нижегородска област, за да наблюдава основния етап на руско-беларуските стратегически учения „Запад 2021“.

До 16 септември са планирани мащабни маневри на 9 полигона на територията на Русия и на пет – в Беларус. В ученията участват освен руски и беларуски войници, а също така и военнослужещи от Армения, Индия, Казахстан, Киргизстан и Монголия.

Източник: News.BG

Коментари

error: Съдържанието е защитено!