Северна Корея САЩ

Провал за преговорите между Северна Корея и САЩ. За това съобщиха представители на Пхенян. По-рано беше съобщено, че САЩ и Северна Корея имат намерение да проведат работни разговори на 5 октомври.

Те се проведоха в Стокхолм и продължиха 8 часа и половина. След тях корейски дипломат изрази разочарование от липсата на промяна в американската позиция.

От американска страна обаче не се съгласиха, че срещата е завършила с провал. Това се казва в лаконично изявление на Държавния департамент.

Северна Корея с нова демонстрация на силаСеверна Корея направи още един тест на нови оръжия този петък. Това е станало при присъствието на ли…Aug 17 2019bulmedia.net

Припомняме, че по-рано тази седмица, Северна Корея потвърди, че е изстреляла успешно нов тип балистична ракета от подводница.

Тестът бе насочен към ограничаване на външните заплахи и засилване на самозащитата и добави, че той не е имал неблагоприятно въздействие върху сигурността на съседните страни.

Това е 11-ият ракетен тест на Севера за тази година.

Това дойде часове, след като Северна Корея заяви, че ядрените преговори със САЩ ще се възобновят.

Вашингтон и Токио осъдиха теста.

Руският президент Владимир Путин обяви, че американският му колега Доналд Тръмп е направил историческа стъпка, когато премина през демаркационната линия на Корейския полуостров и се срещна с държавния ръководител на Северна Корея Ким Чен-ун.
Северна Корея пак изстрелва ракетиСеверна Корея е провела нови ракетни опити над Японско море. Били са изтреляни няколко неидентифицир…Oct 2 2019bulmedia.net

Коментари