петък, февруари 23, 2024

Принц Чарлз с коронавирус

Принц Чарлз е с положителна проба за коронавирус. Има леки симптоми, но като цяло е в добро здраве, обявиха от кралския двор, цитиран от британски медии.

71-годишният принц, който ще седне на трона след оттеглянето или смъртта на Елизабет II, е от тези рискови групи, които са насърчавани от британското правителство напълно да се изолират за 12 седмици.

Говорител на кралския двор съобщи, че херцогинята на Корнуол Камила също е тествана, но тя не е заразена с вируса.

В съответствие със съвета на правителството и лекарите принцът и херцогинята се изолираха в дома си в Шотландия, се казва в съобщение и се допълва, че тестът е извършен от Националната здравна служба. Пояснява се, че не е възможно да се установи как принцът е хванал вируса, тъй като през последните седмици е имал много публични ангажименти.

Във Великобритания има повече от 8000 заразени с коронавируса, починали са над 420 души, възстановили са се 140 души. 

По последни данни на Световната здравна организация по света има над 375 000 потвърдени случая, а починалите са над 16 300. Регистрирани са случаи в 195 държави. Данните на Университет „Джон Хопкинс“ показват над 425 000 случая и около 19 000 починали в 170 държави, 109 000 души са се възстановили.

Можете да следите случаите на коронавирус в България на сайта на Военномедицинска академия, на сайта на Министерството на здравеопазването и за света на инфографиките на Световната здравна организация и на Университет „Джон Хопкинс“.

Източник: News.BG

Коментари

error: Съдържанието е защитено!