гледано: 563   Още видео

Рейтинг 1
Рейтинг 2
Рейтинг 3
Рейтинг 4
Рейтинг 5
0 гласа

На предстоящите президентски избори в САЩ кандидатът на Демократическата партия Джо Байдън ще се опита да спечели щати, които демократите загубиха именно заради недостатъчно ясното лице на Хилари Клинтън през 2016 г. На тези избори изглежда, че умерената политика на Байдън – тази, която се стреми да превземе територии на републиканците, е правилната стратегия. Това каза Христо Панчугов, политолог, в предаването „Бизнес старт“ по Bloomberg TV Bulgaria.

„Байдън има опит в правенето на политика. Той търси начини за изграждането на мост към демографски групи, които не са непременно демократи и биха се уплашили от радикална политика като тази на демократа Бърни Сандърс. Това е ключът към успеха“, посочи Панчугов. 

Още по темата

Според него битката на изборите ще се реши от възможността на демократите да спечелят щатите, които загубиха на миналите избори. „Връщането на тези щати обратно в лагера на демократите ще предреши до голяма степен изхода от изборите“, отбеляза Панчугов.

Чрез избирането на Камала Харис за кандидат-вицепрезидент Байдън цели да се насочи към силните зони, които Тръмп спечели на предходните избори. „Това са жените от предградията. Социологическите проучвания показват, че преднината на Тръмп при тази група се е стопила до под 10%“, допълни той.

„Другата специфична група са жените над 50 г. в градовете. Това са тези, за които начинът, по който Тръмп се справя със здравната криза, се оказа проблем“.

Той обясни, че към момента има жени, които са симпатизанти на Републиканската партия, но са против Тръмп.

„Основният проблем в сблъсъка остава лутането на президента при справянето с кризата с коронавируса. Той не слуша експертите, когата става дума за излизане от здравната криза и това се оказа проблем за него в кампанията“, уточни Панчугов.

Още от разговора вижте във видеото на Bloomberg TV Bulgaria.

 

 

По статията работиха: Евгения Маринова, автор Екип на Bloomberg TV Bulgaria

Източник: Investor.BG

Коментари