По – строга карантина в Аржентина

Аржентинското правителство реши да затегне карантинните мерки и да забрани свободното движение на жителите през нощта поради увеличаването на броя на случаите на коронавирус. Това съобщи президентът Алберто Фернандес, цитиран от АП.

„Одобрихме редица мерки, които ще действат в цялата страна. Освен това ще има отделни мерки за райони с високо и средно ниво на епидемична заплаха„, каза аржентинският президент във видео съобщение.

Според Алберто Фернандес в цялата страна ще бъдат забранени групови туристически пътувания, срещи с над 20 души, казина и спорт в затворени пространства, където има повече от 10 души. „Баровете и ресторантите ще трябва да бъдат затворени не по-късно от 23:00. Движението по улиците от 00:00 до 06:00 ще бъде забранено“, обяви Фернандес.

Новите ограничения ще бъдат в сила поне три седмици.

Министърът на здравеопазването на Аржентина Карла Висоти призна във вторник, че втората вълна на пандемията вече е започнала в страната. През последните два дни са открити над 20 хиляди случая на инфекция, което е най-високият процент от началото на пандемията. Общо до момента в страната са се разболели 2 450 068 души, 56 832 са починали.

Източник: News.BG

Коментари

error: Съдържанието е защитено!