Робърт, по-малкият брат на президента на САЩ Доналд Тръмп, е починал в събота вечерта в болница в Ню Йорк на 71-годишна възраст, съобщи снощи самият Доналд Тръмп, цитиран от Ройтерс. 

Още по темата

„С натежало сърце искам да споделя, че брат ми Робърт си отиде с мир тази вечер. Той не беше само мой брат, той беше и най-добрият ми приятел. Ще ни липсва много, но ще го срещнем отново. Паметта му ще живее в моето сърце завинаги. Робърт, обичам те. Почивай в мир“, гласи изявлението на 75-годишния американски президент.

По-рано беше съобщено, че Робърт Тръмп е хоспитализиран в Ню Йорк в тежко състояние. По-големият му брат Доналд го посети в петък.

Робърт Тръмп влезе в американските новини през юли, когато се опита да спре племенницата си Мери Тръмп да публикува книга за семейството и за Доналд Тръмп. Мери Тръмп заявява в книгата си, че Доналд не е посетил баща ѝ на смъртния му одър през 1981 година.

Най-старият брат на президента, Фред Тръмп Джуниър, страда от алкохолизъм и през 1981 г. почива на 43-годишна възраст. Живи са двете сестри на президента – Елизабет Тръмп Грау и Мариан Тръмп Бари, която е федерален апелативен съдия в пенсия.

Робърт Тръмп започва кариерата си на Wall Street в сферата на корпоративните финанси. Впоследствие се включва в семейния бизнес и управлява холдинги за недвижими имоти като главен изпълнителен директор.

Източник: Investor.BG

Коментари