продажбата на F-16

Администрацията на Доналд Тръмп е одобрила реализирането на сделка, която включва продажбата на 66 изтребителя F-16 на Тайван за 8 милиарда долара, съобщи Агенцията за сътрудничество в областта на сигурността и отбраната, цитирана от Би Би Си.

„Държавният департамент взе решение за одобрение на евентуална чуждестранна военна продажба според TECRO [Тайбейско икономическо и културно представителство] за самолетите 66 F-16 C/D Block 70 и свързаното с него оборудване и подкрепа за приблизителни разходи от 8 милиарда долара“, се казва в съобщение.

Предложената сделка помага да се обслужват националните и икономическите интереси за сигурността на Съединените щати, като се подкрепят усилията на Тайван да модернизира военните си сили и да се поддържа надеждна отбранителна способност, според съобщението.

Агенцията за сътрудничество в областта на отбраната също заяви, че предложената продажба ще помогне за поддържане на политическа стабилност, военното равновесие и икономическият напредък в региона.

В петък говорителят на китайското външно министерство заяви по време на пресконференция, че САЩ нарушават суверенитета на Китай и се намесват във вътрешните му работи, като предоставят на Тайван изтребители.

Използвал ли е Пентагонът кърлежи като биологично оръжие?На висшият военнен ешелон на Съединените щати е наредено да разкрие дали са използвани заразени кърл…Jul 17 2019bulmedia.net

Проучване на Пентагона: Русия превъзхожда САЩ в надпреварата за глобално влияниеРусия превъзхожда САЩ в надпреварата за глобално влияние. Това е оценката на Пентагона и независими …Jul 2 2019bulmedia.net

IT титани в битка за поръчка от Пентагона за 10 млрд. долараMicrosoft и Amazon са последните два технологични гиганта, които ще се борят за последната от супер …Apr 12 2019bulmedia.net

Коментари