В мрежата се появиха първи кадри от мощния удар, който Русия нанесе на терористите в Идлиб. „По район, контролиран от терористичната групировка „Джабхат ан Нусра“ е нанесен масиран удар с високоточно оръжие“, се казва в съобщение на руското министерство на отбраната. Акцията е ответен удар, след като по-рано в същия район бе свален руски самолет Су-25.

Както се вижда на кадрите, ударите на руската военна мощ попадат точно върху сградата, където се крият бойците. По данни на руското военно ведомство по време на атаките са били унищожени 30 терористи. По-рано тази нощ „Джабхат ан Нусра“ официално пое отговорност за свалянето на руския самолет предаде Al-Arabiya.

Руският изтребител Су-25 е бил свален близо до Идлиб в Сирия на територия, контролирана от сирийски бунтовници. Първоначално бе съобщено, че пилотът е успял да катапултира и е бил пленен. Всъщност пилотът се опитал да с скрие сред големи камъни, но не успял да се отдалечи. Отбранявал се с 20-заряден пистолет „Стечкин“. Накрая взривил граната, която убила двама от терористите, Пилотът на сваления руски Су-25 се оказа бивш украински летец от Симферопол и се казва Роман Филипов.

Източник: БЛИЦ

Коментари