Папата: Коронавирусът може да е отговорът на природата за лекомислените хора

Пандемията на коронавирус може да бъде „отговорът“ на природата към хората, които не се отнасят сериозно към климатичните промени.

Това заяви папа Франциск в интервю, публикувано от The Tablet в сряда. Той беше попитан дали вижда кризата като възможност за екологично опазване.

„На испански има израз: Бог винаги прощава, прощаваме понякога, но природата никога не прощава.“Не реагирахме на частичните катастрофи досега, отговори Светият Отец.

„Кой сега говори за пожарите в Австралия или помни, че преди 18 месеца лодка успя да пресече Северния полюс, защото всички ледници са се стопили? Кой говори сега за наводненията? Не знам дали това е отмъщението, но със сигурност са реакциите на природата.“

Той е критичен към неназовани политически личности и отговорите им към пандемията на коронавирус.

„Тази криза засяга всички нас, богати и бедни, както и показа лицемерието, каза той. Разтревожен съм от лицемерието на някои политически личности, които говорят за изправяне пред кризата, за проблема с глада в света, но които междувременно произвеждат оръжие.“

Папа Франциск започна Страстната седмица в неделя в празна базилика „Свети Петър“ и призова хората да облекчат страданията на другите.

В няколко литургии, предавани чрез интернет заради мерките за сигурност, той призова за смирение и грижа за другите.

Източник: News.BG

Коментари

error: Съдържанието е защитено!