Папа Франциск призова международната общност да спре с войната в Сирия

Папа Франциск нарече сирийската гражданска война една от най-тежките хуманитарни кризи в днешно време в неделя, като заяви, че нейната 10-годишнина трябва да стимулира всички да търсят „частица надежда“ за опустошена нация. 

В средата на март 2011 г. мирни продемократични протести се превърнаха в многостранен конфликт, който смути световните сили, уби стотици хиляди хора и разсели милиони други.

„Подновявам сърдечния си призив, така че всички страни в конфликта да покажат знак на добра воля, така че частица надежда да се отвори за изстрадалото население„, каза папата пред няколкостотин души на площад „Свети Петър“ за своята седмична благословия и съобщение.

Сирия „видя всеки вид насилие и огромни страдания от населението, особено най-уязвимите, като деца, жени и възрастни хора„, добави папата, който миналия понеделник се завърна от пътуване до граничи с Ирак.

Той също така призова за „решителна“ ангажираност на международната общност да прекрати войната и да помогне за съграждане и икономическо възстановяване.

След това той поведе хората в молитва за „любимата и мъченическа Сирия„.

Източник: News.BG

Коментари

error: Съдържанието е защитено!