Пакистански военни откриха огън по афганистанци на границата, има загинали

Пакистански военни са открили огън по група афганистанци, които са искали да влязат нелегално в страната на контролно-пропускателния пункт Торкам, съобщи „Новости, позовавайки се на източник от средите на талибаните.

Общо десетима души са се опитали да преминат нелегално границата. В резултат на това трима са били убити, петима са били ранени, уточнил източникът. Телата на убитите лежат на граничния пункт, добави той.

На фона на изтеглянето на американския военен контингент, талибаните започнаха офанзива и превзеха всички големи градове, обявявайки края на двадесетгодишната война. Сега се решава въпросът за механизма на държавно управление.

Панджшир, североизточно от Кабул, остава единствената провинция извън контрола на ислямистите.

През летището на афганистанската столица продължава евакуацията на чужденци и местни жители, които са сътрудничили на западните страни. В първите дни заради блъсканица, паника и предупредителен огън, няколко души загинаха, а някои паднаха от самолети, които вече бяха излетели.

Вчера там избухнаха две експлозии, които отнеха живота на повече от 100 души, повече от хиляда бяха ранени. Терористите от ДАЕШ („Ислямска държава“) поеха отговорност за кървавата баня.

Източник: News.BG

Коментари

error: Съдържанието е защитено!