Жесток удар за българските студенти Европейският съвет

Президентът на Европейския съюз, Доналд Туск е предложил да се отложи със срок от 1 година Брекзит, съобщава Асошиейтед прес. Международната агенция добавя, че в рамките на днешния ден Европейският съвет ще разгледа на извънредно заседание желанието на Великобритания за отлагане.

Брекзит: Жесток удар за българските студенти на Острова, ето каква тесла им готвятБългарите, които планират да учат след 2 години в английски университети, ще трябва да плащат много …May 2 2019bulmedia.net

Кралстовото поиска отлагане до 30 юни, но вчера председателят на Европейския съвет Доналд Туск предложи едногодишен срок.

Премиерът Тереза Мей вече направи совалка в Берлин и Париж, за да сближи позиции.

Преди това британските депутати подкрепиха молбата на премиера Тереза Мей към Европейския съюз за отлагане на Брекзит до 30 юни в гласуване в парламента.

Мнозинството от Консервативната партия на Мей гласува заедно с опозиционната Лейбъристка партия в подкрепа на подхода на премиера с 420 гласа, като само 110 депутати се обявиха „против“.

Основният бунт дойде от консерваторите, привърженици на твърд Брекзит, които искат Брекзит да се случи колкото е възможно по-скоро.

Брекзит: Голям български град спря пратките от и за ВеликобританияПовечето куриерски фирми в Бургас спряха доставките на колети за и от Великобритания. Причината е вс…Apr 11 2019bulmedia.net

Коментари