„Окончателна загуба на Донбас“: В Русия обявиха грубата грешка на Зеленски

Руският сенатор Алексей Пушков разкритикува в „Туитър“ украинския президент Володимир Зеленски за думите му за присъединяването на Украйна към НАТО, информира „Новости“.

Зеленски грубо греши: влизането на Украйна в НАТО, дори ако се допусне такова, не е „единственият начин“ за връщането на Донбас, а ще стане решителна стъпка към окончателната му загуба. В Киев слабите лидери се молят на НАТО като символ на мощ, но алиансът няма да им върне Донбас“, написа Пушков.

По-рано Зеленски заяви, че в разговор с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг е обсъждал влошаването на ситуацията в Донбас. Украинският лидер заяви, че Северноатлантическият алианс е единственият начин за прекратяване на конфликта в източната част на страната.

В интервю за „Новости“ представител на алианса заяви, че НАТО провежда политика на „отворени врати“ по отношение на приемането на нови членове, но очаква Киев да се заеме с вътрешни реформи и да развие собствена отбрана според стандартите на алианса. Също така той подчерта, че „НАТО твърдо подкрепя суверенитета и териториалната цялост на Украйна“.

Източник: News.BG

Коментари

error: Съдържанието е защитено!