вторник, април 16, 2024

Обвиниха победителя в „Евровизия“, че се дрогира в ефир

Солистът на италианската група Maneskin, която спечели конкурса на „Евровизия“ в Роттердам миналата вечер, беше заподозрян, че е употребил наркотик по време на прякото излъчване на шоуто в телевизионния ефир, съобщи Дойче веле.

Уточнява се, че по време на гласуването и сумирането на гласовете камерите показваха участниците в конкурса, които седяха в т. нар. зелена стая. На един от кадрите се вижда как солистът на Maneskin Дамиано Давид се навежда към масичката пред него и прави движение, което според много от зрителите показва, че е употребил кокаин. Всъщност от заснетия материал не може да се каже категорично какво се е случило, тъй като пред Давид има напитки.

В социалните мрежи Maneskin отхвърлиха всички обвинения срещу солиста им.

Самият Дамиано Давид заяви, че не е употребил кокаин.

„Групата категорично отхвърля обвиненията в употреба на наркотици, а певецът, за който става дума ще се подложи доброволно на тест за наркотици след завръщането си у дома“, се казва в прессъобщение на организатора на „Евровизия“ EBU.

Групата и нейният солист, както и ръководството на италианската делегация, са настояли тестът да бъде направен незабавно, но организаторите на конкурса не са имали възможност да организират подобна процедура.

По думите на Maneskin, една от чашите на масата е била счупена и Дамиано е събирал парчетата. От EBU потвърждават, че на мястото е имало стъкла. Организаторите проучват видеоматериалите, като обещават да предоставят допълнителна информация.

Не се съобщава дали победителите в конкурса са застрашени от дисквалификация в случай, че обвиненията бъдат потвърдени.

Източник: News.BG

Коментари

error: Съдържанието е защитено!