Американският президент потвърди намерението на администрацията си да се оттегли от ключовия договор с Русия за ядрени оръжия, поради многото опасения, че Русия не го е спазвала, съобщават от в. Гардиън.

САЩ ще се оттеглят едностранно от стария от десетилетия договор с Москва, който забранява широк спектър от ядрени оръжия, обяви Доналд Тръмп.

Договорът за ликвидиране на ракетите със среден обсег на действие е подписан през 1987 година от тогавашният президент на САЩ Роналд Рейгън и главният секретар на КПСС Михайл Горбачов.

Договорът забранява на САЩ и СССР (вече Русия) да притежават, произвеждат или изпробват изстрелвани от земята крилати ракети с обхват от 500 до 5500 километра.

Тръмп заплаши, че САЩ ще разработят нови оръжия, освен ако Русия и Китай не приемат сключването на нов договор. Решението му идва часове преди ключова визита. Неговият съветник по националната сигурност Джон Болтън започва днес обиколка в Русия, Азербайджан, Армения и Грузия.

Мелания отговори за изневерите на Доналд Тръмп и обяви: Аз съм най-тормозеният човек на светаПървата дама на САЩ Мелания Тръмп, каза, че обича съпруга си и „има много по-важни неща, за които да…Oct 18 2018bulmedia.net

Коментари

loading...